Кортежът с ковчега на британската кралица Елизабет Втора пристигна в Единбург

...
Кортежът с ковчега на британската кралица Елизабет Втора пристигна в Единбург
Коментари Харесай

Кортежът с ковчега на кралица Елизабет II пристигна в Единбург

Кортежът с ковчега на английската кралица Елизабет Втора дойде в Единбург на път за Лондон

Междувременно принц Уилям, който наследи от татко си – крал Чарлз Трети, купата принц на Уелс даде обещание да служи на уелския народ „ със примирение и почит “, предава.

Ковчегът на починалия монарх ще бъде изложен за поклонение в катедралата „ Сейнт Джайлс “ в шотландската столица. Минавайки през обитаеми места - освен по-големи градове като Абърдийн, Дънди и Пърт, само че даже и дребни села, кортежът забавяше ход, с цел да могат опечалените да кажат последно довиждане на обичаната си кралица.

От Единбургковчегът ще бъде трансфериран във вторник със аероплан на кралските военновъздушни сили в базата Нортхолт, откъдето ще бъде превозен до Бъкингамския замък късно вечерта.

Принц Уилям, който стана принц на Уелс, организира телефонен диалог с първия министър на Уелс Майк Дрейкфорд, в който даде обещание да служи правилно със примирение и почит на уелския народ. Уилям посочи, че той и брачната половинка му Кейт са надълбоко привързани към Уелс, където в действителност бе първият им фамилен дом в Ангълси.

От Северна Ирландия пък пристигна вест, която евентуално ще разтревожи новия крал. Националистите от „ Шин Фейн “ не са участвали на церемонията с прокламацията за възкачването на трона на Чарлз Трети, само че са отбелязали, че ще вземат присъединяване в други публични събития по време на траура.

Заместник-редседателят на „ Шин Фейн “ Мишел О’Нийл и други видни партийни фигури вместо това са отишли през днешния ден на шествие в Белфаст за удостояване на жертвите на размириците в Северна Ирландия през втората половина на предишния век преди постигането на мирното съглашение от Разпети петък през 1998 година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР